Pulpeciki drobiowe, surówka z kapusty
| Jaja kurze całe | 30 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Mięso z piersi indyka, bez skóry | 200 g (4 łyżki mielonego) | Zamienniki |
| Olej słonecznikowy | 20 g (2 niepełne łyżki ) | Zamienniki |
| Mąka żytnia, typ 580 | 10 g (1-2 łyżki) | Zamienniki |
| Bułka tarta | 15 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Kapusta pekińska | 100 g (4-5 listków) | Zamienniki |
| Marchew | 70 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Włoszczyzna | 0 g (do wywaru) | Zamienniki |
| Energia | 503 kcal |
| Białko: | 46 g |
| Tłuszcz: | 25 g |
| Węglowodany: | 29 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
do mięsa dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformowac kulki i obtoczyć w mące a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Kapustę umyć, porwać na kawałki, dodać startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
