Pulpeciki drobiowe, surówka z kapusty pekińskiej
Jaja kurze całe | 30 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 130 g (3 łyżki mielonego) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
Mąka żytnia, typ 580 | 10 g (1-2 łyżki) | Zamienniki |
Bułka tarta | 15 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Kapusta pekińska | 100 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Marchew | 70 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 0 g (do wywaru) | Zamienniki |
Energia | 357 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 15 g |
Węglowodany: | 29 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
do mięsa dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformowac kulki i obtoczyć w mące a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Kapustę umyć, porwać na kawałki, dodać startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego