
Jaja kurze całe | 30 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 130 g (3 łyżki mielonego) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Mąka pszenna, typ 500 | 10 g (1-2 łyżki) | Zamienniki |
Bułka tarta | 15 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Kapusta pekińska | 100 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Marchew | 70 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 0 g (do wywaru) | Zamienniki |
Ziemniaki | 300 g (4 średnie sztuki) | Zamienniki |
Energia | 605 kcal |
Białko: | 39 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 83 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformować kulki i obtoczyć w mące a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Kapustę umyć, porwać na kawałki, dodać startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego