200 osób online (130 desktop_mac) (70 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Pulpeciki drobiowe z ziemniakami i surówką z kapusty
Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki ) Zamienniki
Mięso z piersi indyka, bez skóry 130 g (3 łyżki mielonego) Zamienniki
Olej słonecznikowy 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Mąka pszenna, typ 500 10 g (1-2 łyżki) Zamienniki
Bułka tarta 15 g (2 łyżki) Zamienniki
Kapusta pekińska 100 g (4-5 listków) Zamienniki
Marchew 70 g (1 sztuka) Zamienniki
Włoszczyzna 0 g (do wywaru) Zamienniki
Ziemniaki 300 g (4 średnie sztuki) Zamienniki
Energia 605 kcal
Białko: 39 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 83 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformować kulki i obtoczyć w mące a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Kapustę umyć, porwać na kawałki, dodać startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego