Pulpeciki z morszczuka, sałata lodowa
Jaja kurze całe | 30 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Morszczuk, świeży | 200 g (2 średnie filety ) | Zamienniki |
Olej lniany | 26 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Mąka żytnia, typ 580 | 10 g (1-2 łyżki) | Zamienniki |
Bułka tarta | 15 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Sałata lodowa | 50 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 0 g (do wywaru) | Zamienniki |
Energia | 514 kcal |
Białko: | 41 g |
Tłuszcz: | 31 g |
Węglowodany: | 23 g |
Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
do ryby dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformowac kulki i obtoczyć w mące a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Sałatę umyć, porwać na kawałki, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego