155 osób online (101 desktop_mac) (54 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Pulpeciki z morszczuka, sałata lodowa; kefir
Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki ) Zamienniki
Morszczuk, świeży 250 g (2 filety ) Zamienniki
Mąka pszenna, typ 500 10 g (1-2 łyżki) Zamienniki
Bułka tarta 15 g (2 łyżki) Zamienniki
Sałata lodowa 50 g (4-5 listków) Zamienniki
Włoszczyzna 0 g (do wywaru) Zamienniki
Energia 600 kcal
Białko: 52 g
Tłuszcz: 33 g
Węglowodany: 27 g
Błonnik: 3 g
Sposób przygotowania

do ryby dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformowac kulki i obtoczyć w mące a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Sałatę umyć, porwać na kawałki, polać olejem i przyprawić do smaku. Popić kefirem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego