Pulpeciki z morszczuka, sałata lodowa; kefir
Jaja kurze całe | 30 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Morszczuk, świeży | 250 g (2 filety ) | Zamienniki |
Mąka pszenna, typ 500 | 10 g (1-2 łyżki) | Zamienniki |
Bułka tarta | 15 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Sałata lodowa | 50 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 0 g (do wywaru) | Zamienniki |
Energia | 600 kcal |
Białko: | 52 g |
Tłuszcz: | 33 g |
Węglowodany: | 27 g |
Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
do ryby dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformowac kulki i obtoczyć w mące a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Sałatę umyć, porwać na kawałki, polać olejem i przyprawić do smaku. Popić kefirem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego