Pulpeciki z morszczuka z ziemniakami i surówką z kapusty
Jaja kurze całe | 30 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Morszczuk, świeży | 100 g (1 filet) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Mąka pszenna, typ 500 | 10 g (1-2 łyżki) | Zamienniki |
Bułka tarta | 15 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Kapusta pekińska | 100 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 100 g (do wywaru) | Zamienniki |
Ziemniaki | 350 g (4 średnie sztuki) | Zamienniki |
Energia | 656 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 21 g |
Węglowodany: | 94 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Do ryby dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformowac kulki i obtoczyć w mące a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Kapustę umyć, porwać na kawałki, dodać startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego