199 osób online (129 desktop_mac) (70 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Pulpeciki z morszczuka z ziemniakami i surówką z kapusty
Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki ) Zamienniki
Morszczuk, świeży 100 g (1 filet ) Zamienniki
Olej słonecznikowy 5 g (1 łyżeczka ) Zamienniki
Mąka pszenna, typ 500 10 g (1-2 łyżki) Zamienniki
Bułka tarta 15 g (2 łyżki) Zamienniki
Kapusta pekińska 100 g (4-5 listków) Zamienniki
Marchew 70 g (1 sztuka) Zamienniki
Włoszczyzna 0 g (do wywaru) Zamienniki
Ziemniaki 100 g (2 średnie sztuki) Zamienniki
Energia 342 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 45 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Do ryby dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformować kulki i obtoczyć w mące a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Kapustę umyć, porwać na kawałki, dodać startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego