Pulpeciki z morszczuka z ziemniakami i surówką z kapusty
Jaja kurze całe | 30 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Morszczuk, świeży | 130 g (2 średnie filety ) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Mąka pszenna, typ 500 | 10 g (1-2 łyżki) | Zamienniki |
Bułka tarta | 15 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Kapusta pekińska | 100 g (4-5 listków) | Zamienniki |
Marchew | 70 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Włoszczyzna | 0 g (do wywaru) | Zamienniki |
Ziemniaki | 150 g (2-3 średnie sztuki) | Zamienniki |
Energia | 487 kcal |
Białko: | 32 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 53 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Do ryby dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformowac kulki i obtoczyć w mące, a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Kapustę umyć, porwać na kawałki, dodać startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego