100 osób online (65 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Pulpeciki z morszczuka z ziemniakami i surówką z kapusty
Jaja kurze całe 30 g (1/2 sztuki ) Zamienniki
Morszczuk, świeży 130 g (2 średnie filety ) Zamienniki
Olej słonecznikowy 15 g (3 łyżeczki ) Zamienniki
Mąka pszenna, typ 500 10 g (1-2 łyżki) Zamienniki
Bułka tarta 15 g (2 łyżki) Zamienniki
Kapusta pekińska 100 g (4-5 listków) Zamienniki
Marchew 70 g (1 sztuka) Zamienniki
Włoszczyzna 0 g (do wywaru) Zamienniki
Ziemniaki 150 g (2-3 średnie sztuki) Zamienniki
Energia 487 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 53 g
Błonnik: 8 g
Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Do ryby dodać jajko, bułkę tartą i przyprawić do smaku, uformowac kulki i obtoczyć w mące, a następnie gotować w wodzie razem z włoszczyzną. Kapustę umyć, porwać na kawałki, dodać startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego