153 osoby online (99 desktop_mac) (54 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Risotto z piersi z kurczaka, dyni i pomidorów
Bulion warzywny 250 g (szklanka) Zamienniki
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 170 g (2 małe porcje) Zamienniki
Olej rzepakowy rafinowany 24 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Cebula 60 g (mała sztuka) Zamienniki
Czosnek 3 g (ząbek) Zamienniki
Dynia 100 g (plaster) Zamienniki
Dynia, pestki 10 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Ciecierzyca konserwowa 60 g (3 łyżki stołowe) Zamienniki
Pomidory z puszki 100 g (1/4 puszki) Zamienniki
Ryż basmati 70 g (2/3 woreczka) Zamienniki
Energia 838 kcal
Białko: 52 g
Tłuszcz: 35 g
Węglowodany: 83 g
Błonnik: 11 g
Sposób przygotowania

W garnku na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę z drobno startym czosnkiem. Dodać pokrojone w drobną kostkę mięso z piersi z kurczaka i dokładnie obsmażyć. Doprawić solą i pieprzem i jeszcze chwilę smażyć. Dodać ryż i ciecierzycę i zalać bulionem. Gotować około 15 minut pod przykryciem. Dodać pokrojoną w kostkę dynię i pomidory krojone z puszki. Wszystko dusić na małym ogniu pod przykryciem do uzyskania miękkiego ryżu. Doprawić do smaku.Posypać na wierzchu pestkami dyni.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego