Ryba curry z dzikim ryżem i sałatą
| Mintaj, świeży | 150 g (2 średnie filety) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Ryż dziki | 40 g (4 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
| Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
| Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Sos winegret (gotowy) | 30 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Energia | 349 kcal |
| Białko: | 29 g |
| Tłuszcz: | 12 g |
| Węglowodany: | 36 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
rybę i pokrojoną w kawałki cebulę udusić na oliwie, dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać sosem winegret.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
