Ryba curry z dzikim ryżem i sałatą
Mintaj, świeży | 150 g (2 średnie filety) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
Ryż dziki | 50 g (5 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Sos winegret (gotowy) | 30 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Energia | 381 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 43 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
rybę i pokrojoną w kawałki cebulę udusić na oliwie, dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać sosem winegret.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego