Ryba curry z dzikim ryżem i sałatą; sok pomidorowy
Mintaj, świeży | 200 g (2 filety) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Ryż dziki | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Cebula | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 sztuki) | Zamienniki |
Sok pomidorowy bez soli | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Sos winegret (gotowy) | 30 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Energia | 639 kcal |
Białko: | 42 g |
Tłuszcz: | 27 g |
Węglowodany: | 66 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
rybę delikatnie posolić i ugotować na parze, podawać skropioną cytryną. Kapustę pokroić, dodać kawałki cebuli i startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku. Popić sokiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego