302 osoby online (196 desktop_mac) (106 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Ryż brązowy z kurczakiem i kalafiorem
Noga (udo) kurczaka 150 g (1 sztuka) Zamienniki
Olej rzepakowy 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Oliwa z oliwek 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Ryż brązowy 50 g (pół torebki) Zamienniki
Cebula 30 g (pół małej sztuki) Zamienniki
Czosnek 1 g (1 ząbek) Zamienniki
Jarmuż 10 g (garść) Zamienniki
Kalafior 200 g (kilka różyczek) Zamienniki
Pietruszka, liście 5 g (1 łyżka) Zamienniki
Energia 546 kcal
Białko: 35 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 52 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, natrzeć czosnkiem, solą, pieprzem, skropić olejem i upiec w piekarniku. Ryż ugotować zgodnie z przepisem. Na patelni podgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kosteczki cebulę i zeszklić ją. Następnie dodać ugotowany ryż, sól, pieprz i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 2 minuty. Odciąć z jarmużu twardą środkową łodygę, resztę drobno posiekać i dodać na patelnię z ryżem, dodać posiekaną natkę i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 1-2 minuty. Kalafiora umyć i ugotować na parze, delikatnie posolić.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego