Ryż curry z owocami
| Bulion warzywny | 0 g (do gotowania ryżu) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
| Ryż biały | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Jabłko | 150 g (1 średnia sztuka ) | Zamienniki |
| Kiwi | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Ananas, plastry w syropie | 60 g (2 plastry ) | Zamienniki |
| Migdały | 15 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 643 kcal |
| Białko: | 9 g |
| Tłuszcz: | 29 g |
| Węglowodany: | 95 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
jabłko i kiwi obrać ze skórki, wszystkie owoce pokroić w kawałki a następnie poddusić na oliwie. Ryż ugotować w bulionie i połączyć z owocami. Całość wymieszać z curry, uprażonymi płatkami migdałów i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
