Ryż curry z owocami
Bulion warzywny | 0 g (do gotowania ryżu) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Ryż biały | 30 g (3 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
Jabłko | 150 g (1 średnia sztuka ) | Zamienniki |
Kiwi | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Ananas, plastry w syropie | 60 g (2 plastry ) | Zamienniki |
Migdały | 10 g (1 łyżka ) | Zamienniki |
Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 442 kcal |
Białko: | 6 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 70 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
jabłko i kiwi obrać ze skórki, wszystkie owoce pokroić w kawałki a następnie poddusić na oliwie. Ryż ugotować w bulionie i połączyć z owocami. Całość wymieszać z curry, uprażonymi płatkami migdałów i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego