344 osoby online (223 desktop_mac) (121 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Ryż z fasolą i grzybami
Cebula 50 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Papryka czerwona 120 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pieczarka uprawna, świeża 50 g (5 sztuk) Zamienniki
Sos sojowy 20 g (2 łyzki stołowe) Zamienniki
Ulubione zioła 1 g (do smaku) Zamienniki
Orzechy nerkowca 30 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Fasola czerwona konserwowa 120 g (1/2 puszki) Zamienniki
Ryż parboiled 50 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Energia 514 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 77 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i poddusić na patelni, dodać pieczarki pokrojone w plasterki i sos sojowy. Gdy warzywa będą miękkie dodać fasolę przepłukaną pod bieżącą wodą, nerkowce i przyprawy do smaku (np. garam masala). Ryż ugotować do miękkości i podawać z warzywami.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego