
Cebula | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pieczarka uprawna, świeża | 50 g (5 sztuk) | Zamienniki |
Sos sojowy | 20 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Orzechy nerkowca | 30 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Fasola czerwona konserwowa | 120 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Ryż parboiled | 50 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Energia | 514 kcal |
Białko: | 23 g |
Tłuszcz: | 15 g |
Węglowodany: | 77 g |
Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i poddusić na patelni, dodać pieczarki pokrojone w plasterki i sos sojowy. Gdy warzywa będą miękkie dodać fasolę przepłukaną pod bieżącą wodą, nerkowce i przyprawy do smaku (np. garam masala). Ryż ugotować do miękkości i podawać z warzywami.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego