456 osób online (296 desktop_mac) (160 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Ryż z kukurydzą i jajkiem
Jaja kurze całe 100 g (2 sztuki) Zamienniki
Olej rzepakowy 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Ryż brązowy 50 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Cebula 60 g (mała sztuka) Zamienniki
Czosnek 3 g (ząbek) Zamienniki
Szczypiorek 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 120 g (1/2 puszki) Zamienniki
Ocet ryżowy 5 g (łyżeczka) Zamienniki
Energia 504 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 73 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Ugotować ryż. Usmażyć jajka patelni jak na jajecznicę, odłożyć na talerz. Na tej samej patelni dodać łyżkę oleju, czosnek, cebulę, szczyptę soli i smażyć, aż  cebulka się lekko zarumieni. Dodać łyżkę octu i kukurydzę. Na sam koniec wrzucić ryż, szczypiorek, jajka, doprawiać do smaku.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego