Sałata rzymska z tuńczykiem, papryką, pieczywo
Tuńczyk w wodzie | 100 g (1 mała puszka) | Zamienniki |
Chleb żytni jasny | 30 g (kromka) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Sałata rzymska | 60 g (2-3 liście) | Zamienniki |
Pomidory suszone, suche, bez tłuszczu | 40 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 304 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 2 g |
Węglowodany: | 46 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Tuńczyka odsączyć z zalewy, wymieszać z pokrojoną papryką, drobno posienami pomidorami i parwaną sałatą. Całość wymieszać, skropić cytryną i przyprawić do smaku z ulubionymi ziołami. Zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego