Sałata rzymska z tuńczykiem, papryką, pieczywo
| Tuńczyk w wodzie | 100 g (1 mała puszka) | Zamienniki |
| Chleb żytni jasny | 30 g (kromka) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Ulubione zioła | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
| Sałata rzymska | 60 g (2-3 liście) | Zamienniki |
| Pomidory suszone, suche, bez tłuszczu | 40 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 304 kcal |
| Białko: | 28 g |
| Tłuszcz: | 2 g |
| Węglowodany: | 46 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Tuńczyka odsączyć z zalewy, wymieszać z pokrojoną papryką, drobno posienami pomidorami i parwaną sałatą. Całość wymieszać, skropić cytryną i przyprawić do smaku z ulubionymi ziołami. Zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
