Sałatka caprese
| Mozzarella | 60 g (1/2 średniej kulki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (duża sztuka) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 10 g (garść świeżej lub 1 łyżka suszonej) | Zamienniki |
| Energia | 318 kcal |
| Białko: | 15 g |
| Tłuszcz: | 26 g |
| Węglowodany: | 9 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
mozzarellę i pomidora pokroić w plastry. Na talerzu układać na przemian plastry pomidora i sera. Całość polać oliwą, posypać bazylią i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
