Sałatka "grecka" z grahamką; herbata
Ser Feta 16% tł. | 50 g (1 gruby plaster) | Zamienniki |
Bułki grahamki | 50 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Ogórek wężowy | 100 g (2 małe / 1 średni) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Kiełki (mieszanka) | 15 g (1 garść) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 290 kcal |
Białko: | 17 g |
Tłuszcz: | 10 g |
Węglowodany: | 38 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
wymieszać pokrojoną w kostkę fetę, ogórka i pomidory, przyprawić do smaku. Do całości dodać kiełki. Sałatkę można posypać świeżą (alternatywnie suszoną bazylią).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego