Sałatka kurczaka, papryki i makaronu
Śmietana, 12% tłuszczu | 20 g (1 łyżka ) | Zamienniki |
Mięso z kurczaka wędzonego, bez skóry | 60 g (3 plastry ) | Zamienniki |
Makaron razowy | 20 g (2-3 łyżki suchego) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 50 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 50 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
Musztarda | 10 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
Energia | 200 kcal |
Białko: | 17 g |
Tłuszcz: | 5 g |
Węglowodany: | 24 g |
Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować, dodać pokrojone w kostkę mięso z kurczaka i kawałki papryki. Przyprawić sosem z musztardy i śmietany.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego