Sałatka kurczaka, papryki i makaronu
| Śmietana, 12% tłuszczu | 20 g (1 łyżka ) | Zamienniki |
| Mięso z kurczaka wędzonego, bez skóry | 60 g (3 plastry ) | Zamienniki |
| Makaron razowy | 20 g (2-3 łyżki suchego) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 50 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 50 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
| Musztarda | 10 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 200 kcal |
| Białko: | 17 g |
| Tłuszcz: | 5 g |
| Węglowodany: | 24 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować, dodać pokrojone w kostkę mięso z kurczaka i kawałki papryki. Przyprawić sosem z musztardy i śmietany.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
