204 osoby online (132 desktop_mac) (72 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka z bobem
Oliwa z oliwek 12 g ( łyżka stołowa) Zamienniki
Bób 150 g (szklanka) Zamienniki
Pomidorki koktajlowe 50 g (2 -3 sztuki) Zamienniki
Sałata lodowa 20 g (garść) Zamienniki
Rukola 20 g (garść) Zamienniki
Cytryna 5 g (plaster wyciśniętej) Zamienniki
Orzechy włoskie 15 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Miód pszczeli 7 g (1/2 łyżeczki) Zamienniki
Musztarda 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Energia 351 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 33 g
Błonnik: 11 g
Sposób przygotowania

Sałatę, rukolę, pomidory, umyć, pokroić i wrzucić do miski. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie obrać i dodać do sałaty. Orzechy włoskie posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami. Sos: łyżeczkę miodu wymieszać z łyżeczką musztardy, następnie wlać oliwę z oliwek i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie wcisnąć do sosu sok z cytryny i łyżkę wody, wymieszać. Sałatkę zalać sosem i wymieszać.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego