Sałatka z brokuła i fasoli; kefir
Kefir, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Polędwica sopocka | 30 g (3 plastry) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Brokuły | 300 g (kilka różyczek) | Zamienniki |
Fasola biała, nasiona suche | 40 g (4 łyżki) | Zamienniki |
Migdały | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Energia | 445 kcal |
Białko: | 32 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 48 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Brokuł podgotować na pół twardo na parze, dodać fasolę, podprazone płatki migdała, pokrojoną polędwicę, polać oliwą, przyprawić do smaku
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego