544 osoby online (353 desktop_mac) (191 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka z brokuła, pomidorów i fety
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Brokuły 200 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Czosnek 3 g (ząbek) Zamienniki
Pomidor 200 g (sztuka) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 80 g (4 łyżki stołowe) Zamienniki
Słonecznik, nasiona 30 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Ser feta 12 % tł. 50 g (plaster) Zamienniki
Energia 493 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcz: 23 g
Węglowodany: 55 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

Borkuła należy ugotować, lub zblanszować i podzielić na małe różyczki. Kukurydzę przepłukać pod bieżącą wodą. Pomidory pokroić w kostkę. Fete pokroić i wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieprzem. Składniki można wymieszać i posypać prażonymi ziarnami słonecznika lub układać warstwowo (brokuł, kukurydza, pomidor, feta, słonecznik).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego