
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Brokuły | 200 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Czosnek | 3 g (ząbek) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (sztuka) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 80 g (4 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Słonecznik, nasiona | 30 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Ser feta 12 % tł. | 50 g (plaster) | Zamienniki |
Energia | 493 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 23 g |
Węglowodany: | 55 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Borkuła należy ugotować, lub zblanszować i podzielić na małe różyczki. Kukurydzę przepłukać pod bieżącą wodą. Pomidory pokroić w kostkę. Fete pokroić i wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieprzem. Składniki można wymieszać i posypać prażonymi ziarnami słonecznika lub układać warstwowo (brokuł, kukurydza, pomidor, feta, słonecznik).

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego