Sałatka z brokuła, pomidorów i fety
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
| Brokuły | 200 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Czosnek | 3 g (ząbek) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (sztuka) | Zamienniki |
| Kukurydza, konserwowa | 80 g (4 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Słonecznik, nasiona | 30 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Ser feta 12 % tł. | 50 g (plaster) | Zamienniki |
| Energia | 493 kcal |
| Białko: | 28 g |
| Tłuszcz: | 23 g |
| Węglowodany: | 55 g |
| Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Borkuła należy ugotować, lub zblanszować i podzielić na małe różyczki. Kukurydzę przepłukać pod bieżącą wodą. Pomidory pokroić w kostkę. Fete pokroić i wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieprzem. Składniki można wymieszać i posypać prażonymi ziarnami słonecznika lub układać warstwowo (brokuł, kukurydza, pomidor, feta, słonecznik).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
