Sałatka z brokułem, fetą i grzankami; kefir
Kefir, 2% tłuszczu | 200 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Ser Feta 16% tł. | 30 g (2 plasterki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Chleb żytni staropolski | 60 g (2 cienkie kromki) | Zamienniki |
Brokuły | 200 g (kilka różyczek) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duży) | Zamienniki |
Energia | 462 kcal |
Białko: | 22 g |
Tłuszcz: | 15 g |
Węglowodany: | 62 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Brokuł podgotować na pół twardo na parze, dodać pokrojoną fetę, pokrojone pomidory, polać połową oliwy, przyprawić do smaku. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć grzanki na łyżeczce oliwy. Grzankami posypać sałatkę.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego