Sałatka z brokułem, fetą i grzankami; kefir
| Kefir, 2% tłuszczu | 200 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Ser Feta 16% tł. | 30 g (2 plasterki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Chleb żytni staropolski | 60 g (2 cienkie kromki) | Zamienniki |
| Brokuły | 200 g (kilka różyczek) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duży) | Zamienniki |
| Energia | 462 kcal |
| Białko: | 22 g |
| Tłuszcz: | 15 g |
| Węglowodany: | 62 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Brokuł podgotować na pół twardo na parze, dodać pokrojoną fetę, pokrojone pomidory, polać połową oliwy, przyprawić do smaku. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć grzanki na łyżeczce oliwy. Grzankami posypać sałatkę.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
