Sałatka z fasoli i pomidorów;
| Fasola biała, nasiona suche | 70 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Majonez domowy z olejem rzepakowym | 10 g (2 płaskie łyżeczki) | Zamienniki |
| Energia | 303 kcal |
| Białko: | 17 g |
| Tłuszcz: | 9 g |
| Węglowodany: | 51 g |
| Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
uprzednio namoczoną fasolę ugotować w lekko osolonej wodzie. Pomidora pokroić w kawałki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić do smaku ulubionymi ziołami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
