Sałatka z fasoli i pomidorów z ryżem;
| Ryż brązowy | 30 g (3 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
| Fasola biała, nasiona suche | 70 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Majonez domowy z olejem rzepakowym | 5 g (1 płaskia łyżeczka) | Zamienniki |
| Energia | 353 kcal |
| Białko: | 18 g |
| Tłuszcz: | 6 g |
| Węglowodany: | 71 g |
| Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać pokrojonego pomidora i uprzednio ugotowaną fasolę. Całość przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
