Sałatka z fasoli i pomidorów z ryżem;
Ryż brązowy | 30 g (3 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
Fasola biała, nasiona suche | 70 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Majonez domowy z olejem rzepakowym | 5 g (1 płaskia łyżeczka) | Zamienniki |
Energia | 353 kcal |
Białko: | 18 g |
Tłuszcz: | 6 g |
Węglowodany: | 71 g |
Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać pokrojonego pomidora i uprzednio ugotowaną fasolę. Całość przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego