Sałatka z fasoli i pomidorów z ryżem;
| Ryż brązowy | 30 g (3 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
| Fasola biała, nasiona suche | 80 g (1/2 szklanki ) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Majonez domowy z olejem rzepakowym | 12 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 443 kcal |
| Białko: | 21 g |
| Tłuszcz: | 12 g |
| Węglowodany: | 80 g |
| Błonnik: | 18 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać pokrojonego pomidora i uprzednio ugotowaną fasolę. Całość przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
