Sałatka z fasoli i pomidorów z sosem musztardowym
Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (duża sztuka) | Zamienniki |
Dynia, pestki | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Sok cytrynowy | 6 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Musztarda | 10 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Miód akacjowy | 14 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Fasola biała, konserwowa | 80 g (1/3 puszki) | Zamienniki |
Sałata rzymska | 100 g (3 liście) | Zamienniki |
Energia | 311 kcal |
Białko: | 12 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 39 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Fasolę opłukać pod bieżącą wodą. Pomidora pokroić w kawałki. Wszystkie składniki na sos wymieszać z odrobiną wody i ewentualnie doprawić ulubionymi ziołami. Pokrojone warzywa polać sosem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego