Sałatka z fasoli, pomidorów i papryki z ryżem; herbata
Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Fasola biała, nasiona suche | 70 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Majonez domowy z olejem rzepakowym | 12 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
Energia | 546 kcal |
Białko: | 22 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 102 g |
Błonnik: | 17 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać pokrojonego pomidora, kawałki papryki i uprzednio ugotowaną fasolę. Całość przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego