Sałatka z fasoli, pomidorów i papryki z ryżem; herbata
| Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Fasola biała, nasiona suche | 70 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Majonez domowy z olejem rzepakowym | 12 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 546 kcal |
| Białko: | 22 g |
| Tłuszcz: | 12 g |
| Węglowodany: | 102 g |
| Błonnik: | 17 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać pokrojonego pomidora, kawałki papryki i uprzednio ugotowaną fasolę. Całość przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
