Sałatka z grillowanym indykiem i warzywami
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (3-4 łyżki) | Zamienniki |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 100 g (mały kawałek) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Kapusta pekińska | 50 g (3-4 liście) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka ) | Zamienniki |
Energia | 209 kcal |
Białko: | 25 g |
Tłuszcz: | 8 g |
Węglowodany: | 11 g |
Błonnik: | 2 g |
Sposób przygotowania
mięso delikatnie posolić i obsypać ulubionymi ziołami a następnie grillować do miękkości w folii aluminiowej. Gotowe mięso pokroić w paseczki. Umyte warzywa pokroić i połączyć razem z mięsem. Całość wymieszać, skropić oliwą w polać jogurtem. Przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego