Sałatka z grillowanym indykiem i warzywami; jogurt
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 100 g (mały kawałek) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Kapusta pekińska | 50 g (3-4 liście) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka ) | Zamienniki |
Energia | 442 kcal |
Białko: | 32 g |
Tłuszcz: | 26 g |
Węglowodany: | 24 g |
Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
mięso delikatnie posolić i obsypać ulubionymi ziołami a następnie grillować do miękkości w folii aluminiowej. Gotowe mięso pokroić w paseczki. Umyte warzywa pokroić i połączyć razem z mięsem. Całość wymieszać, dodać oliwę i przyprawić do smaku. Jogurt zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego