Sałatka z grillowanym indykiem i warzywami; jogurt
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Mięso z piersi indyka, bez skóry | 100 g (mały kawałek) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
| Kapusta pekińska | 50 g (3-4 liście) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka ) | Zamienniki |
| Energia | 442 kcal |
| Białko: | 32 g |
| Tłuszcz: | 26 g |
| Węglowodany: | 24 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
mięso delikatnie posolić i obsypać ulubionymi ziołami a następnie grillować do miękkości w folii aluminiowej. Gotowe mięso pokroić w paseczki. Umyte warzywa pokroić i połączyć razem z mięsem. Całość wymieszać, dodać oliwę i przyprawić do smaku. Jogurt zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
