Sałatka z grillowanym indykiem i warzywami, pieczywo
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Mięso z piersi indyka, bez skóry | 100 g (mały kawałek) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 30 g (1 kromka) | Zamienniki |
Kapusta pekińska | 50 g (3-4 liście) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka ) | Zamienniki |
Energia | 457 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 28 g |
Węglowodany: | 30 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
mięso delikatnie posolić i obsypać ulubionymi ziołami a następnie grillować do miękkości lub upiec w rękawie. Gotowe mięso pokroić w paseczki. Umyte warzywa pokroić i połączyć razem z mięsem. Całość wymieszać, dodać sos zrobiony z oliwy, jogurtu i ulubionych ziół. Sałatkę jeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego