249 osób online (162 desktop_mac) (87 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka z grillowanym indykiem i warzywami, pieczywo
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Mięso z piersi indyka, bez skóry 100 g (mały kawałek) Zamienniki
Oliwa z oliwek 24 g (2 łyżki) Zamienniki
Chleb żytni razowy wytrawny 30 g (1 kromka) Zamienniki
Kapusta pekińska 50 g (3-4 liście) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duża sztuka ) Zamienniki
Energia 457 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcz: 28 g
Węglowodany: 30 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

mięso delikatnie posolić i obsypać ulubionymi ziołami a następnie grillować do miękkości lub upiec w rękawie. Gotowe mięso pokroić w paseczki. Umyte warzywa pokroić i połączyć razem z mięsem. Całość wymieszać, dodać sos zrobiony z oliwy, jogurtu i ulubionych ziół. Sałatkę jeść z pieczywem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego