150 osób online (97 desktop_mac) (53 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka z grillowanym indykiem i warzywami, pieczywo; jogurt
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 300 g (1 kubek ) Zamienniki
Mięso z piersi indyka, bez skóry 100 g (mały kawałek) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (2 łyżeczki) Zamienniki
Chleb żytni razowy wytrawny 80 g (1 kromka) Zamienniki
Kapusta pekińska 50 g (3-4 liście) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka ) Zamienniki
Energia 552 kcal
Białko: 40 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 66 g
Błonnik: 9 g
Sposób przygotowania

mięso delikatnie posolić i obsypać ulubionymi ziołami a następnie grillować do miękkości w folii aluminiowej. Gotowe mięso pokroić w paseczki. Umyte warzywa pokroić i połączyć razem z mięsem. Całość wymieszać, dodać oliwę i przyprawić do smaku. Sałatkę zjeść z pieczywem. Jogurt zjeść osobno.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego