Sałatka z jajkiem, cykorią i pomidorami, pieczywo; herbata
| Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 197 kcal |
| Białko: | 12 g |
| Tłuszcz: | 6 g |
| Węglowodany: | 29 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
jajko ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora i cykorię. Całość wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
