Sałatka z jajkiem, cykorią i pomidorami, pieczywo; herbata
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
Cykoria | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 358 kcal |
Białko: | 17 g |
Tłuszcz: | 23 g |
Węglowodany: | 27 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
jajka ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora i cykorię. Całość skropić olejem, wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego