546 osób online (355 desktop_mac) (191 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka z jajkiem, cykorią i pomidorami, pieczywo; kefir
Kefir, 2% tłuszczu 200 g (1 niepełna szklanka) Zamienniki
Jaja kurze całe 100 g (2 sztuki) Zamienniki
Olej słonecznikowy 12 g (1 łyżka) Zamienniki
Chleb żytni razowy wytrawny 40 g (1 kromka) Zamienniki
Cykoria 50 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pomidor 100 g (1 mała sztuka) Zamienniki
Energia 460 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 36 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

jajka ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora i cykorię. Całość skropić olejem, wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem. Danie popić kefirem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego