
Kefir, 2% tłuszczu | 200 g (1 niepełna szklanka) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
Cykoria | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Energia | 460 kcal |
Białko: | 24 g |
Tłuszcz: | 27 g |
Węglowodany: | 36 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
jajka ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora i cykorię. Całość skropić olejem, wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem. Danie popić kefirem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego