Sałatka z jajkiem, cykorią i pomidorami, pieczywo; kefir
| Kefir, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
| Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Olej słonecznikowy | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 548 kcal |
| Białko: | 28 g |
| Tłuszcz: | 32 g |
| Węglowodany: | 43 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
jajka ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora i cykorię. Całość skropić olejem, wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem. Danie popić kefirem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
