Sałatka z jajkiem, cykorią i pomidorami, pieczywo; kefir
Kefir, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Jaja kurze całe | 100 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Energia | 548 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 32 g |
Węglowodany: | 43 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
jajka ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora i cykorię. Całość skropić olejem, wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem. Danie popić kefirem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego