Sałatka z jajkiem, cykorią i pomidorami, pieczywo; sok z marchwi
| Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Olej słonecznikowy | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Sok marchwiowy | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 446 kcal |
| Białko: | 16 g |
| Tłuszcz: | 12 g |
| Węglowodany: | 81 g |
| Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
jajko ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora, cykorię i olej. Całość wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem. Danie popić sokiem z marchwi (alternatywnie można samodzielnie wycisnąć sok z marchwi, nie dosładzać).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
