154 osoby online (100 desktop_mac) (54 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka z jajkiem, cykorią i pomidorami, pieczywo; sok z marchwi
Jaja kurze całe 50 g (1 sztuka) Zamienniki
Olej słonecznikowy 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Chleb żytni razowy wytrawny 80 g (2 kromki) Zamienniki
Cykoria 100 g (1 sztuka) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duża sztuka) Zamienniki
Sok marchwiowy 250 g (1 szklanka) Zamienniki
Energia 446 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 81 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

jajko ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora, cykorię i olej. Całość wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem. Danie popić sokiem z marchwi (alternatywnie można samodzielnie wycisnąć sok z marchwi, nie dosładzać).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego