Sałatka z jajkiem, cykorią i pomidorami z olejem; herbata
| Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Olej słonecznikowy | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 198 kcal |
| Białko: | 9 g |
| Tłuszcz: | 15 g |
| Węglowodany: | 9 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
jajko ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora i cykorię. Całość skropić olejem, wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
