Sałatka z jajkiem, cykorią i pomidorami z olejem; herbata
Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 198 kcal |
Białko: | 9 g |
Tłuszcz: | 15 g |
Węglowodany: | 9 g |
Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
jajko ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora i cykorię. Całość skropić olejem, wymieszać i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego