Sałatka z jajkiem i warzywami, mandarynki; sok z marchwi
Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 10 g (2 łyżeczki) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Mandarynki | 150 g (3 sztuki) | Zamienniki |
Sok marchwiowy | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 553 kcal |
Białko: | 17 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 97 g |
Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
jajko ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora, cykorię i olej. Całość wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem. Mandarynki zjeść osobno. Danie popić sokiem z marchwi (alternatywnie można samodzielnie wycisnąć sok z marchwi, nie dosładzać).
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego