103 osoby online (67 desktop_mac) (36 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka z jajkiem i warzywami, mandarynki; sok z marchwi
Jaja kurze całe 50 g (1 sztuka) Zamienniki
Olej słonecznikowy 10 g (2 łyżeczki) Zamienniki
Chleb żytni razowy wytrawny 80 g (2 kromki) Zamienniki
Cykoria 100 g (1 sztuka) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duża sztuka) Zamienniki
Mandarynki 150 g (3 sztuki) Zamienniki
Sok marchwiowy 250 g (1 szklanka) Zamienniki
Energia 553 kcal
Białko: 17 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 97 g
Błonnik: 16 g
Sposób przygotowania

jajko ugotować na twardo i pokroić w cząstki. Dodać pokrojonego pomidora, cykorię i olej. Całość wymieszać i przyprawić do smaku. Zjeść z pieczywem. Mandarynki zjeść osobno. Danie popić sokiem z marchwi (alternatywnie można samodzielnie wycisnąć sok z marchwi, nie dosładzać).

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego