Sałatka z kapusty pekińskiej i pomidorów z grzankami; jogurt
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 80 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Kapusta pekińska | 50 g (3-4 liście) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (2 małe sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 448 kcal |
| Białko: | 19 g |
| Tłuszcz: | 17 g |
| Węglowodany: | 65 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
umytą kapustę i obrane ze skóry pomidory pokroić, połączyć i wymieszać. Całość skropić oliwą i przyprawić do smaku. Z chleba zrobić grzanki i posypać gotową sałatkę. Jogurt zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
