Sałatka z kapusty pekińskiej i pomidorów z grzankami; jogurt
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 80 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Kapusta pekińska | 50 g (3-4 liście) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka ) | Zamienniki |
| Energia | 552 kcal |
| Białko: | 20 g |
| Tłuszcz: | 28 g |
| Węglowodany: | 66 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
umytą kapustę i obrane ze skóry pomidory pokroić, połączyć i wymieszać. Całość skropić oliwą i przyprawić do smaku. Z chleba zrobić grzanki i posypać gotową sałatkę. Jogurt zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
