Sałatka z makaronu, kurczaka i papryki
Śmietana, 12% tłuszczu | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Mięso z kurczaka wędzonego, bez skóry | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
Makaron dwujajeczny | 20 g (2 łyżki suchego) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Musztarda | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Energia | 278 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 6 g |
Węglowodany: | 32 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować, dodać pokrojone w kostkę mięso z kurczaka i paprykę. Przyprawić sosem z musztardy i śmietany.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego