Sałatka z makaronu, kurczaka i papryki
| Śmietana, 12% tłuszczu | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Mięso z kurczaka wędzonego, bez skóry | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
| Makaron dwujajeczny | 20 g (2 łyżki suchego) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Musztarda | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 278 kcal |
| Białko: | 28 g |
| Tłuszcz: | 6 g |
| Węglowodany: | 32 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować, dodać pokrojone w kostkę mięso z kurczaka i paprykę. Przyprawić sosem z musztardy i śmietany.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
