Sałatka z makaronu, kurczaka i papryki
Śmietana, 12% tłuszczu | 40 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Mięso z kurczaka wędzonego, bez skóry | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka ) | Zamienniki |
Makaron dwujajeczny | 70 g (7 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Musztarda | 20 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Energia | 535 kcal |
Białko: | 34 g |
Tłuszcz: | 15 g |
Węglowodany: | 71 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować, dodać pokrojone w kostkę mięso z kurczaka i paprykę. Przyprawić sosem z musztardy, oliwy i śmietany.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego