400 osób online (260 desktop_mac) (140 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka z marynowanym tofu
Pomidorki koktajlowe 150 g (8 sztuk) Zamienniki
Tofu naturalne, Polsoja 90 g (1/2 kostki) Zamienniki
Ogórek kwaszony 50 g (sztuka) Zamienniki
Dynia, pestki 20 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Miód pszczeli 20 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Sok cytrynowy 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Musztarda 20 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Sos sojowy 20 g (2 łyzki stołowe) Zamienniki
Mieszanka sałat 90 g (porcja) Zamienniki
Energia 353 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 35 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

Tofu pokroić w kostkę. Musztardę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, miodem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Połaczyć tofu z marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Usmażyć tofu lub ugrillować razem z pestkami dyni. Wyłożyć sałatę, pomidorki i pokrojonego ogórka do miski posypując marynowanym tofu i prażonymi pestkami dyni.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego