
Pomidorki koktajlowe | 150 g (8 sztuk) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
Ogórek kwaszony | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
Dynia, pestki | 20 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Miód pszczeli | 20 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Sok cytrynowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Musztarda | 20 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Sos sojowy | 20 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
Mieszanka sałat | 90 g (porcja) | Zamienniki |
Energia | 353 kcal |
Białko: | 20 g |
Tłuszcz: | 16 g |
Węglowodany: | 35 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Tofu pokroić w kostkę. Musztardę wymieszać z kilkoma łyżkami wody, miodem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Połaczyć tofu z marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Usmażyć tofu lub ugrillować razem z pestkami dyni. Wyłożyć sałatę, pomidorki i pokrojonego ogórka do miski posypując marynowanym tofu i prażonymi pestkami dyni.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego