
Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 80 g (1/3 sztuki) | Zamienniki |
Rukola | 40 g (2 garści) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 40 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Dynia, pestki | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Miód pszczeli | 14 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Musztarda | 10 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Chili w proszku | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Ser feta 12 % tł. | 50 g (plaster) | Zamienniki |
Skyr jogurt naturalny typu irlandzkiego FruVita | 75 g (1/2 opakowania) | Zamienniki |
Energia | 396 kcal |
Białko: | 35 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 39 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Rukolę umyć i wyłożyć do miski, dodać kukurydzę, tuńczyka (można zastąpić fasolą), pokrojną w kostę paprykę, pestki dyni (można podprażyć na suchej patelni), fetę, polać sosem zrobionym z jogurtu, chili, musztardy i miodu.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego