354 osoby online (230 desktop_mac) (124 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Sałatka z rukoli, tuńczyka, kukurydzy z sosem jogurtowym
Tuńczyk w wodzie 60 g (1/2 puszki) Zamienniki
Papryka czerwona 80 g (1/3 sztuki) Zamienniki
Rukola 40 g (2 garści) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 40 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Dynia, pestki 10 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Miód pszczeli 14 g (łyżeczka) Zamienniki
Musztarda 10 g (łyżeczka) Zamienniki
Chili w proszku 1 g (do smaku) Zamienniki
Ser feta 12 % tł. 50 g (plaster) Zamienniki
Skyr jogurt naturalny typu irlandzkiego FruVita 75 g (1/2 opakowania) Zamienniki
Energia 396 kcal
Białko: 35 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 39 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

Rukolę umyć i wyłożyć do miski, dodać kukurydzę, tuńczyka (można zastąpić fasolą), pokrojną w kostę paprykę, pestki dyni (można podprażyć na suchej patelni), fetę, polać sosem zrobionym z jogurtu, chili, musztardy i miodu.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego