Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Tuńczyk w wodzie | 100 g (3 łyżki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 70 g (5 płaskich łyżek) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Groszek zielony, konserwowy, bez zalewy | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Energia | 512 kcal |
Białko: | 31 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 76 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Ryż ugotować, dodać pokrojoną pparykę, groszek, dodać oliwy, sól, pieprz i ostrą paprykę do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego