Sałatka z ryżem i tuńczykiem
| Tuńczyk w wodzie | 100 g (3 łyżki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 70 g (5 płaskich łyżek) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Groszek zielony, konserwowy, bez zalewy | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
| Energia | 512 kcal |
| Białko: | 31 g |
| Tłuszcz: | 12 g |
| Węglowodany: | 76 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Ryż ugotować, dodać pokrojoną pparykę, groszek, dodać oliwy, sól, pieprz i ostrą paprykę do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
