Sałatka z ryżem i tuńczykiem; herbata
| Tuńczyk w oleju | 100 g (2/3 puszki) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 100 g (pół szklanki) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Sałata | 20 g (3-4 liście ) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 552 kcal |
| Białko: | 39 g |
| Tłuszcz: | 11 g |
| Węglowodany: | 80 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Pomidora umyć, pokroić w cząstki i dodać porwaną sałatę. Całość wymieszać, połączyć z tuńczykiem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
