Sałatka z ryżu, kurczaka i papryki;
Noga (udo) kurczaka | 100 g (1 mała sztuka wędzona) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 30 g (3 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Majonez domowy z olejem rzepakowym | 5 g (1 płaska łyżeczka) | Zamienniki |
Energia | 308 kcal |
Białko: | 20 g |
Tłuszcz: | 15 g |
Węglowodany: | 28 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać pokrojoną paprykę i kawałki kurczaka. Całość przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego